مرکز مشاوره خوب
Wiki Article
اولین اشارۀ شناخته شده به کلمۀ روانشناسی توسط استیون بلانکارت در سال ۱۶۹۴ صورت گرفت.
البته یادگیری اینکه تاریخ روانشناسی چیست با مطالعه هزارتان کتاب امکانپذیر است. در اینجا تنها مهمترین مکاتب روانشناسی را نام بردیم.
روانشناسی یک علم نظری و کاربردی است که تاثیرات گسترده و عمیقی بر زندگی افراد دارد و به شکلهای مختلفی بروز پیدا میکند؛ از جمله:
در ادامه، رویکردهای روانشناسی مانند رویکرد رفتاری، رویکرد روانکاوی، رویکرد زیستی و رویکرد انسانگرا توضیح داده میشود و همچنین مهمترین مدلهای درمانی مانند درمانهای روانکاوی، شناختیرفتاری، گشتالت و یکپارچهنگر معرفی میشود. در نهایت، بهصورت عمیق و گسترده یاد میگیریم روانشناسی چیست و همینطور انواع گرایشهای آکادمیک روانشناسی در مقاطع مختلف، تفاوت روانشناس و روانپزشک، تاریخچه روانشناسی و فلسفه آن نیز توضیح داده میشود.
فیلم آموزش روانشناسی عمومی ۱ (مباحث اساسی در روانشناسی ۱) در فرادرس
نتایج حاصل از روانشناسی رشد در بسیاری از انواع روانشناسی مربوط به سلامت مانند روانشناسی بالینی، روانشناسی مشاوره، روانشناسی سلامت و روانشناسی سالمندی کاربرد دارد و باعث میشود تا درمانگرها بتوانند مراجعهکنندههای خود را بهتر بشناسند.
هر گونه بهرهگیری از مطالب مجله فرادرس به معنی پذیرش شرایط استفاده از آن بوده و کپی بخش یا کل هر کدام از مطالب، تنها با کسب مجوز مکتوب امکان پذیر است.
روانشناسی: روانشناسان میتوانند در گرایشهای مختلف بالینی، شناختی، اجتماعی، دکتر روانشناس خوب تربیتی یا سازمانی فعالیت کنند.
علم روانشناسی دارای چهار هدف اصلی است. دو مورد از این اهداف بهصورت بنیادین بوده و با شناخت دقیق و روشنسازی، پایههای علمی مورد نیاز را فراهم میکند. درحالیکه دو هدف بعدی بهصورت کاربردی بوده و در حوزههای مختلف روانشناسی بهویژه روانشناسی بالینی و روانشناسی صنعتیسازمانی مورد استفاده قرار میگیرد. در جدول زیر میتوانید این چهار هدف را مشاهده کنید.
مراحل خودشناسی چیست؟ – معرفی ۵ مرحله از دیدگاه روانشناسی
روانشناسی صنعتی سازمانی رشتهای است که از تحقیقات روانشناختی برای ارتقای عملکرد کاری و انتخاب کارکنان استفاده می کند.
دانشمندان نظریههای خود را بر اساس این نظریات بیان میکنند.
برای مثال برخی رنگها موجب افزایش فشار خون، افزایش متابولیسم و خستگی چشم میشوند. روانشناسی رنگ و تحقیقات در این حوزه به موضوعاتی از این قبیل میپردازند که رنگها چه تاثیراتی بر خلق و خو، رفتار و احساس میگذارند.
با این حال، این معنا به ویژه توسط رفتارگرایان رادیکال مانند جان بی واتسون، مورد اعتراض قرار گرفت. جان بی واتسون در سال ۱۹۱۳ اظهار داشت که این رشته یک “علم طبیعی” است و هدف نظری آن “پیشبینی و کنترل رفتار است”.